Части от Източна Шотландия са наводнени, след като бурята Бабет (ударението

...
Части от Източна Шотландия са наводнени, след като бурята Бабет (ударението
Коментари Харесай

Бурята Бабет потопи Шотландия

Части от Източна Шотландия са наводнени, откакто бурята " Бабет "  (ударението е на последната сричка - бел. ред.) причини " рискови " превалявания и ветрове със скорост над 110 км в час, които повредиха защитните уреди и оставиха хиляди домове без ток, оповестява Българска телеграфна агенция.

Британската национална Метеорологична работа разгласи първия си червен код за дъжд от февруари 2020 година и предвижда, че на някои места се чакат превалявания от 250 мм.

Жена почина през вчерашния ден, откакто бе отнесена в река, а през днешния ден полицията в Шотландия заяви, че се организира търсене след сигнал за мъж, останал блокиран в наводнен автомобил.

Местната власт в област Ангъс съобщи през вчерашния ден, че би трябвало повече от 400 семейства да се изтеглят поради заплаха от наводнения, а някои учебни заведения бяха затворени. Енергийната компания, която обслужва региона, сподели, че работи по възобновяване на електричеството в хиляди домове.

" Ангъс се намира в сериозна изключителна обстановка. Наводнението е невиждано ", съобщи през днешния ден локалната власт в обществената мрежа " Екс ". " Нощта бе доста сложна и дъждът ще продължи да вали и на следващия ден, тъй че за известно време изискванията ще продължат да се утежняват ".



Метеорологичната работа съобщи, че " рисковите превалявания " се чака да доведат до наводнения, затворени пътища, прекъсване на електрозахранването и други услуги от първа нужда, и предизвести, че комуналните услуги евентуално ще бъдат спрени в продължение на няколко дни. Местните управляващи оповестиха, че защитните уреди против наводнение в град Брийкин са били развалени през днешния ден, като равнището на реката е било с към 4,4 метра над естественото.

Някои региони могат да бъдат достигнати единствено с лодка и избавителните екипи работят, с цел да върнат хората в сигурност, допълниха управляващите и предизвестиха жителите в района да не чакат прекомерно дълго, преди да се изтеглят. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР